Anderlecht wint verdiend topper

Anderlecht heeft de pijnpunten van het huidige Club Brugge op deze zonnige zondagmiddag duidelijk blootgelegd. Club speelde een meer dan degelijke eerste helft maar verdedigde zwak; 2-0 aan de rust. In de tweede helft kwam Club niet meer aan voetballen toe, laat staan dat het kansen kon creëren. Een fysiek sterk en matuur Anderlecht counterde naar hartelust en scoorde nog een derde maal. Eindstand 3-0. Christoph Daum heeft mentaal oplapwerk voor de boeg.

Anderlecht troefde Club af op snelheid, kracht en efficiëntie. Biglia heerste over het middenveld alsof hij nooit een blessure gehad heeft en het aanvallende trio Jovanovic – Suarez – Mbokani joeg de Club verdedigers meermaals de stuipen op het lijf. Ook achteraan hadden de Brusselse verdedigers in de tweede helft de zaken stevig onder controle.

Anderlecht won meer dan verdiend en toonde dat het momenteel de grote titelfavoriet is. Het was steviger in de duels en nauwkeuriger in de passing. De Brusselaars speelden vooral een volwassen wedstrijd op de counter en werden geholpen door een zwak verdedigend Club. Blauw-Zwart legde tijdens de eerste helft nog wel meer dan degelijk combinatievoetbal op de mat maar stond achteraan op wankele benen. Organisatie vereist concentratie, die ontbrak bij de verdedigers uit West-Vlaanderen.

Odjidja heeft net de kans op 1-1 laten liggen. Anderlecht zou nadien vlot met 3-0 winnen.

Overigens leidde dit goede voetbal maar tot één echte grote kans voor Club; Odjidja mistte. Meteen legt dit een tweede pijnpunt bloot van het huidige Club. In topmatchen weegt Björn Vleminckx niet voldoende als énige diepe spits. De komst van Bacca  moet meer en meer in het teken gezien worden van de omschakeling naar een 4-4-2 systeem. Tenzij de Colombiaam zich als éénmansvoorhoede kan laten gelden maar dat betwijfel ik, zeker in de topwedstrijden.

Ook de wisselwerking tussen Odjidja en Vazquez kan nog beter, vooral op verdedigend gebied. Communicatieproblemen? De Spanjaard werd vervangen, niet volledig onterecht. Al zaten ook Odjidja en Zimling niet in de wedstrijd en brachten de ingevallen Akpala en Lestienne allesbehalve beterschap. Jammer dat de Spanjaard steeds als eerste geslachtofferd word. Hij was zeker niet de enige van wie meer verwacht mocht worden vandaag.

Anderlecht tankt alvast vertrouwen uit deze  eenvoudige zege en neemt verder afstand van de Bruggelingen. Club moet de schade tot aan de play-offs zien te beperken. Het seizoen is nog lang maar Anderlecht toonde dat het kwalitatief en kwantitatief momenteel meer in huis heeft.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: