Rey Vázquez III

Voor zij die er nog aan twijfelen of Victor Vázquez nu moe is of niet? Gelieve naar de gelaatsuitdrukking van de Catalaanse middenvelder, twee minuten na zijn vervanging, te kijken terwijl hij plaats had genomen op de Brugse bank.

Club was via een geniale ingeving van de ex-speler van Barça, al na vijf minuten, op een 1-0 voorsprong gekropen. Loopwonder Zimling scoorde een kwartier voor tijd een bevrijdende 2-0. De beste man bij Club op deze Dag van de Arbeid, Jonathan Blondel, zou zo bijna niet vermeld worden.

Arbeid. Dat woord stond centraal in de wedstrijd tussen Blauwzwart en de Rouches, die onder een aangename lentezon gespeeld werd. Buiten strijd was er weinig te zien, maar waarom moet daar altijd zo, door sommigen, op neergekeken worden? Er staat (te) veel op het spel. Christoph Daum weet dat zijn team momenteel niet beter kan brengen maar lijkt toch zichtbaar tevreden met de getoonde inzet, terecht. Het doel heiligt de middelen, dat weet men in Brussel ook.

Ook tegen Standard was het zwoegen voor Club dat bij vlagen de bal wel goed liet rondgaan in de eerste helft. Bijna 70% balbezit in die periode noteerde de computer voor Hoefkens en Co. Zou Victor Vázquez daar voor iets tussen gezeten kunnen hebben?

Victor Vázquez is volgens mij de middenvelder die het meest beslissend is voor zijn team!

Sommige websites houden zich bezig met het opmerken van de meest efficiënte spitsen in de play-offs. Hierin viel nergens ene Vázquez te bemerken. Niet onlogisch, hij is een middenvelder.

Maar toch even enkele cijfers: Club Brugge scoorde 8 doelpunten in de play-offs, 7 met Vázquez op het veld. De Catalaan nam er hiervan drie voor zijn rekening. Tegen Genk en Gent zorgde hij telkens voor de voorbereiding van een doelpunt met een knappe assist. Hij heeft dus een voet in meer dan 70% van de doelpunten gescoord door Blauwzwart, in deze Play-offs. Welke middenvelder, in de ter discussie staande eindronde, is meer bepalend voor zijn team?

Toch kunnen de pers en analisten van allerlei slag het niet nalaten hem bij de minste gelegenheid, vooral wanneer Club niet wint, in diskrediet te brengen. Oh ja, hij trapte een paar verschrikkelijke vrije trappen en voorzetten tegen de Luikenaars. De vermoeidheid is overduidelijk. Maar ik was blij voor de frivole middenvelder dat hij zijn belang voor het team nog eens aan het thuispubliek kon tonen. Het deed hem ook zichtbaar deugd. Mooi moment in een felbevochten wedstrijd.

Bovendien liet hij iedereen met een Blauwzwart hart met zijn knap doelpunt al na vijf minuten rustiger ademen. Blauwzwart zette vandaag een belangrijke stap richting Champions League voorronde en deed dit met een bewonderenswaardige inzet, maar dat tikkeltje genie maakte het net iets makkelijker. Vázquez is een klasbak!

Wat mij nog meer opvalt, en wat ik eigenlijk jammer vind, is dat de Catalaan beter presteert wanneer die andere klasbak op het Brugse middenveld, Vadis Odjidja, in geen velden of wegen te bespeuren is. Ik vraag mij af waarom dit zo is…

Club moet nu die tweede plaats verder veilig stellen. De titelviering van de grote concurrent uit Brussel met een paar dagen vertraging te laten plaats vinden zou het al een pak makkelijker maken! Hopelijk met een geniale Odjidja …

Nog even vermelden dat N’Zolo een dappere beslissing nam door Goreux te laten staan na een opstootje in de eerste helft; zijn beslissing was terecht. De reactie van Hoefkens (schouderklopje) en Meunier bij het interview voor Sporting Telenet bij de rust getuigen van begrip voor de beslissing van de scheidsrechter met de eeuwige glimlach.

Het legde Club geen windeieren want Standard had in de tweede helft aanspraak kunnen maken op een strafschop en Zimling stond buitenspel bij het tweede doelpunt, na assist van de sterk spelende Meunier. Maar de Deen leek bij zijn verdedigende actie, in het wedstrijdeinde, de bal wel óp de doellijn te ontzetten. Scheidsrechters hebben het niet makkelijk … Maar als je wint, geef je dat net iets makkelijker toe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: