Eindelijk prijs voor Chelsea.

Wat bezielde Jupp Heynckes in de 85e minuut van de finale van de beker met de grote oren? Hij verving zijn beste speler en matchwinnaar, Thomas Müller, en zag daarmee een quasi zekere winst nog uit zijn handen glippen. Voer voor psychologen, lijkt mij.

Daniël Van Buyten verliest opnieuw een CL-finale.

Het is bijzonder schlemielig voor Daniel Van Buyten, want hem treft eigenlijk geen schuld. Maar vanaf het moment Big Dan op het veld stond ging het helemaal verkeerd voor zijn team.

Didier Drogba eiste, in zijn mogelijk laatste wedstrijd voor Chelsea, de hoofdrol op met de gelijkmaker en de beslissende elfmeter. Maar ook die andere oldtimer, Petr Cech, deed meer dan zijn duit in het zakje.

Voor Bayern München eindigt het seizoen zo in complete mineur; de mogelijke tripple draaide uit op een complete sisser, de roodwitten haalden na een zeer sterk seizoen geen enkele prijs. Voetbal kan bijzonder hard zijn, dat weet men nu ook weer in Beieren.

Voor de Londenaars eindigt een rampzalig seizoen zo in totale triomf; na de FA-cup behaalt de ploeg van Abramovic nu eindelijk ook eens de eindzege in de CL. Relativeren blijft dus ook nu weer, gelukkig, de boodschap.

Blauwzwart juicht en paarswit vloekt. Ze staan nu beiden voor twee zware voorrondes om mee te mogen doen aan het bal der kampioenen. Ondertussen breekt het noodweer boven mijn hoofd in alle hevigheid los…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: