1/2e finales op het EK 2012: Wie gaat naar de finale?

We naderen stilaan de finale van het EK; kruisen Spanje en Duitsland, zoals op voorhand door velen verwacht, de degens met elkaar in de finale of krijgen we de, verdiende?, verrassing met Ronaldo versus Pirlo in Kiëv?

Na Nederland mochten nu ook Frankrijk en Engeland hun biezen pakken op het bal der Europese toppers. Er rest niets anders dan te concluderen dat de vier sterkste ploegen in de halve finales staan. Opmerkelijk is dat alle overgebleven teams uit groep B en C komen.

Het zegt iets over de waardeverhoudingen binnen de verschillende groepen. Enkel Engeland mocht hopen op meer tijdens hun wedstrijd in de kwartfinale. Maar zelfs Roy Hogdson himself durfde, terecht, niets af te dingen op de Italiaanse zege. Dat Pirlo een mooie penalty benutte is een understatement, me dunkt.

Maar wie mogen we nu in de finale verwachten?

Spanje – Portugal: Portugal naar de finale

De Lusitaniërs zijn voor mij favoriet in de wedstrijd tegen de huidige wereldkampioen. De driehoek op het middenveld van Bento geeft mij een beweeglijkere indruk dan de ervaren Spanjaarden. Het zijn diesels maar eenmaal Moutinho en Meireles de flanken mee in het spel kunnen betrekken, wordt het moeilijk om Ronaldo aan banden te leggen.

Portugal acteerde tegen Tsjechië gevaarlijker wanneer de glamourboy in de tweede helft vanaf zijn linkerflank vertrok. Ik weet niet of zijn ploegmaat bij Real, Arbeloa, hem kan afstoppen? Enkel tegen Duitsland kon CR7 zijn stempel op de wedstrijd nauwelijks drukken. Kiest Del Bosqué voor een andere rechtsachter? Dat lijkt onwaarschijnlijk.

Moutinho is één van de beste spelers op de eindronde van het EK 2012 in Polen en Oekraïne.

Duitsland – Italië: Italië naar de finale.

Die Mannschaft doet zijn reputatie als tornooiploeg opnieuw alle eer aan. Traag en sober gestart komen ze ondertussen onder stoom, dan zijn ze moeilijk af te stoppen. De Duitsers beschikken bovendien over de kwalitatief breedste kern op dit toernooi, volgens mij. Maar wie gaat in de spits lopen; Klose of Goméz, beiden misschien?

Italië beschikt echter als geen ander team over de gave om een wedstrijd volgens hun wil te laten verlopen, net daarom zijn zij volgens mij favoriet om de finale te bereiken. De Azurri vallen mij op door hun geweldige wedstrijdmentaliteit en lijken mij ook over heel wat balans in hun elftal te beschikken.

Prandelli heeft een elftal neergezet waarin zelfs Balotelli zich gedraagt. De Italiaanse spits heeft nog maar één keer gescoord maar ik denk dat het daarbij niet gaat blijven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: