Finale EK 2012: Wie wint?

Goed, mijn reis staat voor de deur en tussen de soep en de patatten door wil ik mijn reeks over het EK wel afmaken, natuurlijk. Het zal kort zijn, heel kort! De post bedoel ik, niet de reis, die zal lang zijn. Ik waag me opnieuw aan een pronostiekje.

Spanje – Italië: Italië wint en wordt Europees kampioen!

Met Spanje en Italië staan de overlevers van groep C tegenover elkaar in de finale. op de openingsspeeldag van het toernooi speelden beiden 1-1 gelijk in wat, tot op dat moment voor mij, gold als de beste wedstrijd van het toernooi.

De Azurri zorgden nadien opnieuw voor een spektakelstuk in de halve finale tegen een Duitsland dat ook voluit voor de winst ging; prachtwedstrijd met een oververdiende winnaar. Hopelijk krijgen we vanavond hetzelfde te zien.

Prandelli, die overweegt om te stoppen na de finale, laat zijn ploeg vrijuit voetballen en zijn jongens toonden in de partij tegen Die Mannschaft dat verdedigen een kunst is; geen ellebogen of vuile fouten. Niets van dat, prima positiespel gecombineerd met messcherpe tackles op de bal, heerlijk! Offensief zorgen de kunstenaars Pirlo, Balotelli en Cassano voor snelle combinaties. In doel staat Buffon te keepen alsof zijn leven er van af hangt, op zijn mogelijk laatste toernooi. Het wordt moeilijk voor Spanje.

Prandelli bracht Italië met positief voetbal tot in de finale van het EK 2012.

De wereldkampioen tikitakkaat”” het balletje wel vlotjes rond maar er ontbreekt iets; drive, een centrumspits, … nog iets anders misschien? Een derde opeenvolgende hoofdprijs op een groot toernooi zou een ongezien huzarenstukje zijn. Een unicum … ik verwacht niet dat daar verandering in gaat komen.

Dat de beste mogen winnen! Tot binnenkort

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: